Om oss

Ewa Romare

Tecknings/bildlärare sedan 1959, speciallärare, fil kand i pedagogik och magisterexamen i bildpedagogik, forskare i pedagogik, examinator i Visual Art vid IB (International Baccalaurate) lärarutbildare, initiativtagare och huvudansvarig för Bildskolan och Långsunda Gård.

 

Ewa på Facebook

Om Långsunda Gård

Ewa och Bengt Romare välkomnar dig till Långsunda Gård, en plats med unika kulturhistoriska värden.

 

Filosofin är att skapa en plats med harmoni mellan människan, djur, natur och kultur. Människan behöver finna ro, komma bort från stressen, utveckla sin självkänsla och må bra!

 

Människan

Alla människor är välkomna hos oss

 

Djur

Hästar, får, höns, katter är en självklar del av vår gård.

 

 

Natur

Vi har ekologisk odling i liten skala, slåtterängar som slåttras av Bengt med "Grålle". Markvården sköts av djuren; får, hästar och höns.

 

Arborister vårdar kontiuerlligt våra kulturträd bal en 600 år gammal ek, "Hampus" 100årig äppelträd mm

 

Kultur

Själva gården, Långsunda Gård, vi har förvaltat och förädlat samt återbyggt det som har varit förstört - återuppfört det ursprungliga!

 

 

 

 

Historik - bakgrund

I februari 1993 presenterade vi vårt syfte med att sätta liv i Långsunda gård, ett renoveringsobjekt med anor från 1600-tal.

 

Med Bildskolan och Långsunda stall som verktyg har vi bit för bit realiserat vårt syfte.

 

Vi har haft bild-, djur- och trädgårdskurser, föreläsningar, utställningar, konserter, studiebesök från när och fjärran, temadagar, konferenser.

 

Vi har renoverat Huvudbyggnaden, Västra Flygeln och Stallet, återuppfört Östra Flygeln och Kvarnen, byggt upp Växthuset, Fröhuset, Smedjan, små djurhus.

 

Vi har skapat Sinnesträdgården.

Midsommardagen 1930, Harald Sallberg

1948, Gulli Schager

Långsunda gård, 134 32 Gustavsberg. Telefon: 08-570 360 06. E-post: langsundagard@ewaromare.se